Uit Elkaar & Verder

Coaching programma’s | Op maat gemaakt voor jou

5-maanden coaching programma | Samen of alleen

Scheiden is een traumatische ervaring, een ‘rouw’proces vergelijkbaar met het verlies van een dierbare. In mijn coaching programma begeleid ik je door de verschillende fasen van je scheiding. Ik geef je inzichten en leer je de juiste stappen te zetten, zodat jij met een gerust hart verder kunt met je leven!

De zes belangrijkste aandachtsgebieden

Emoties

Emoties bepalen jouw denk- en gedragspatronen. Ik geef je inzichten om je emoties beter te begrijpen en leer je deze te neutraliseren. Je neemt ze niet mee in de gesprekken met jouw ex-partner.

Conflictsituaties en communicatie

Een scheiding gaat vaak gepaard met conflicten. Ik maak je bewust van de verschillende conflictsituaties die er zijn en hoe je met elkaar communiceert. Ik leer je elkaars taal te spreken zodat ruzies niet escaleren.

Onderhandelingsvaardigheden en compromissen sluiten

Jij en jouw ex-partner hebben verschillende belangen bij het nemen van belangrijke beslissingen. Leer hoe je met vertrouwen kunt onderhandelen en weet hoe je een compromis sluit in plaats van de strijd aan te gaan.

Risico's en gevolgen voor kinderen

Spanningen en conflicten tussen ouders zijn schadelijker voor kinderen dan de scheiding zelf. Wees je bewust van de risico's en gevolgen voor kinderen in de verschillende leeftijden. Ik help je de schade zoveel mogelijk te beperken, zodat zij zo min mogelijk last hebben van de scheiding.

Introductie nieuwe partner

Als gescheiden ouder wil je op een gegeven moment je nieuwe partner voorstellen aan je ex, je kinderen, familie en vrienden. Als je niet goed omgaat met de manier waarop je je nieuwe partner wilt voorstellen, kan dat negatieve gevolgen hebben. Door je te begeleiden in de juiste stappen, kan je de introductie tot een succes maken.

Verschillende opvoedstijlen

Tegengestelde opvoedingsstijlen kunnen spanningen veroorzaken. Na de scheiding moeten jullie als ouders nog steeds samenwerken, dus ik leer je om te gaan met de verschillen in opvoeding tussen jullie twee. Zodat je elkaar kunt vertrouwen als de beste ouders voor je kinderen.

Als je ouders gaan scheiden, heeft een kind het recht om te vertellen wat hij of zij wil. Door de scheiding verandert ook het leven van een kind. Volwassenen moeten bij hun beslissing bedenken wat het beste is voor een kind. Daarom is hun mening over de scheiding belangrijk.

Onderzoeker Naomi Spalter, gespecialiseerd in familierecht, maakte samen met animatiemaker Jill Vanc, deze video over de rechten van kinderen bij een scheiding. Deze video is met name bedoeld voor kinderen vanaf circa acht jaar.

Naomi Spalter is verbonden aan het departement Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht en aan het Utrecht Centre for European Research into Family Law (UCERF). Aan de Universiteit Utrecht is Dynamics of Youth een strategisch onderzoeksthema. Hierbij bestuderen wetenschappers uit alle faculteiten hoe kinderen en jongeren zich ontwikkelen in onze snel veranderende samenleving.

Kijk hier meer informatie over Dynamics of Youth.

Gedurende de 5 maanden kun je mij appen, mailen of bellen met vragen.  Ik ben hier voor jou!

Duo-coaching programma | Voor mannen en vrouwen

Het is een bekend gezegde: “mannen komen van Mars, vrouwen van Venus”. Het is een feit dat mannen en vrouwen anders denken, voelen, communiceren en liefhebben. 

Samen met Judith van Elmpt bied ik een op maat gemaakt duo-coaching programma aan en coachen wij stellen vanuit een mannelijk en vrouwelijk perspectief.

Judith van Elmpt

In mijn werk als pedagoog heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met en bemiddelen tussen ouders met relatieproblemen en/of gescheiden ouders. Mijn toegevoegde waarde ligt echter in de specifieke kennis van en praktijkervaring met de positie van de kinderen die ik in deze situaties heb opgedaan.
Een scheiding of een moeizame relatie is op zich een complexe, moeilijke en emotionele gebeurtenis. Nog moeilijker is het om ervoor te zorgen dat jullie kinderen onder die omstandigheden zo min mogelijk worden geconfronteerd met de gevolgen en problemen. Want kinderen zien, horen en voelen veel meer dan je als volwassene zou denken. Maar met de juiste begeleiding is het zeker mogelijk dat ze ondanks alles opgewekt, slim, eigenwijs en grappig kunnen blijven. En daar help ik je graag bij!

Judith van Elmpt Opvoeder, familiemediator en scheidingscoach.

Tussen de sessies door kun je ons appen, mailen of bellen met vragen. We zijn er voor jou!

Intensief 1-dag coaching programma

Tijdens deze intensieve coachingsdag help ik je individueel of als stel. We richten ons op jouw specifieke behoeften en hulpvragen. Het doel is om je te helpen je oude leven van voor je scheiding los te laten. Ik geef je de sleutel om de juiste beslissingen te nemen die goed zijn voor jou, want je nieuwe leven heeft zoveel moois te bieden!

Ook maken we een wandeling over de prachtige vestingwallen van Naarden-Vesting en we lunchen samen.

Je kan mij appen, mailen of bellen met vragen tot 2 maanden na het 1-dagprogramma. Ik ben hier voor jou!

Relatie-APK

Veel stellen die ik spreek hebben een gelukkige relatie. Hoe mooi is het om dat te koesteren en 100% voor elkaar te gaan. Als je jouw relatie sterk en gezond wilt houden, overweeg dan mijn Relatie-APK coaching programma.

Als je een lange relatie hebt is de manier waarop jullie nu van elkaar houden anders dan hoe jullie in het begin van elkaar hielden. De dynamiek tussen jullie verandert. Zeker als je kinderen hebt! Misschien val je zelfs terug in oude gewoonten uit eerdere relaties. De verandering gebeurt zo langzaam dat je het niet opmerkt en voor je het weet ontstaat er een ongelijkwaardige relatie.

Samen kijken we introspectief naar jullie relatie zoals die was, en zoals die nu is. Ik laat je zien hoe je kleine problemen kunt herkennen voordat ze uitgroeien tot grote problemen. Ik wil jullie helpen om samen verder te groeien, zodat jullie niet uit elkaar drijven. Waarom? Omdat voorkomen beter is dan genezen.

Laat het je niet overkomen, doe een relatiecheck!

Wandelcoaching

Terwijl we door de schilderachtige omgeving van Naarden-Vesting wandelen, voeg ik een extra dimensie toe aan onze coaching sessies met behulp van de natuurlijke elementen water, bomen, heuvels en de prachtige vestingmuren.

Wandelcoach sessies zijn onderdeel van mijn coach programma’s.

Je kan ook individuele coach wandelingen van 1,5 uur boeken. Neem contact met mij op!

Call Now Button